Magastörzsű rózsák

Tisztelt látogató!

A magastörzsű rózsák 90 centiméter magasan vannak vadalanyba 3 szemmel szemezve. Bizonyos területeken rózsa fának is nevezik.

Előnyös a forma, mivel alatta könnyű nyírni a füvet, gyommentesen tartani a környezetét, illetve magasságából adódóan egy közvetlen és intenzív élményt nyújt  virágával. Mind a forma, a szín, és az illat is fokozottabban érvényesül.

 

Rózsa fajták

Double Delight

Virágzása folyamatos. A virágok nagyon dekoratívak, krémszínű sziromlevelekkel, és piros-bordó szegővel. melyek nyílásban a napsütés hatására változnak. Virágjának nagyon intenzív, és kellemes illata van. A növény szívós, betegségekkel szemben ellenálló, lisztharmat rezisztens.  

Sunblest

Csodaszép teahibrid. Nagy méretű, sárga virágainak ragyogása vetekszik a nap sugaraival. Egész nyáron át virágzik. Hosszú szárainak köszönhetően vágott virágként is ideális.

Erica Pluhar

Bordó, kehely formájú, tömvetelt virágú, bársonyos virágszirmú, illatos teahibrid rózsa. Betegségekkel szemben ellenálló, az átlagosnál erősebb a fagytűrése.

Alinka

Dúsan elágazó fajta. Virága élénkpiros, a sziromfonák élénksárga, enyhén illatos, serleg alakú, telt. Levelei hamvaszöldek. Kora nyártól késő őszig nyílik.

Lenip

Teahibrid. Tiszta fehér színű, halvány illattal, és dupla virággal. Folyamatos intenzív virágzással bír.  

Parisier Charme

Teahibrid. A rózsaszín, finoman illatos virágok egész nyáron át díszíteni fogják udvarát, kertjét. Vágott virágként is szemet gyönyörködtetőek.

Animo

Kora nyártól késő őszig folyamatosan virágzó park rózsa. Szirmai sárga, narancssárga és egyaránt piros szinűek. Virága sárgán nyílik és rézvörösbe érik. Levelei teljes napfény esetén bronzos vöröses árnyalatot vesznek fel.